Vi betaler fragten ved køb over DKK 399,-

Størrelsesguiden – sko

Når du køber sko hos By Hein Shoes er det vigtigt at du finder den rigtige skostørrelse og det vil vi rigtig gerne hjælpe dig med – derfor denne lille størrelsesguide.

Langt de fleste skoproducenter sælger skoene i præcis samme størrelse, men dine fødder er ikke ens. Hos godt 75 procent af danskerne er den højre fod lidt større end den venstre.
Derfor er det altid den ”største” fod, der skal måles – ellers kan du risikerer at skoene, hvis de er for små, klemmer, gnaver og giver vabler!
Er de for store, kan skoene føles tunge og giver ikke foden den rette støtte.

Der kan også være forskel på størrelsen imellem de enkelte skomærker. Hvis du f.eks. kan passe en størrelse 39 i en Rieker sko, kan det være, at du skal bruge en størrelse 38, næste gang du køber en sko fra Skechers.

Når du skal måle din fod, er det vigtigt, at du står op. Vægten skal være ligeligt fordelt på begge fødder.

Der er flere forskellige måder, at måle sin fod på – måden det bliver gjort på er ikke det vigtigste, det er derimod resultatet af målingen.
Én af de nemmeste og mest præcise måder at måle din fod, er ved at placere din hæl mod en mur og så måle afstanden til din fods længste tå. Brug et målebånd, lineal eller tommestok.
Husk at være nøjagtig og måle den længste fod og husk at tage de sokker eller strømper på, du typisk vil bære, når du bruger skoen.

Regn med et voksetillæg på 1,5 cm, hvis det er en børnesko og et komforttillæg på 0,5 – 1 cm ved en voksensko.

Brug evt. denne vejledende størrelsesguide: